Отлично местоположение и неповторим дизайн!

През 2011 г. Софарма Бизнес Тауърс отвори врати и се превърна в ексклузивен проект за България със своите високотехнологични сгради клас А, най-високият технологичен клас, съгласно европейските и световни класификации за търговски и офис площи. Комплексът покрива всички съвременни параметри по отношение на екология, архитектура и енергийна ефективност.
Проектът Софарма Бизнес Тауърс се състои от две емблематични за гр. София сгради – деветнадесет и двадесет и две етажни кули и търговски център, проектиран в долната си част като озеленена пешеходна улица, свързваща сграда А и сграда Б, конферентни площи, зона за хранене и подземен паркинг на две нива.
Целта на търговско-административният комплекс е да предостави на бизнеса пространство, което е енергийно-ефективно и осигурява масимално добри условия на работа.

Днес, след години опит в управлението на високотехнологичните “умни сгради“, можем да се похвалим с успешни, ползотворни и дългогодишни партньорства.

arrow right iconЗа проекта

Зад своя знаков архитектурен силует Софарма Бизнес Тауърс е сграда с монолитна стоманенобетонна конструкция с елемент на последно поколение дабъл скин фасада и електронно-управляеми щори, съобразени с движението на слънцето.

Високотехнологичните офис сгради клас А ползват енергията на слънцето, вятъра, естествената температура на почвата и подземните води.
Най-новите решения в тази посока са свързани с фасади генериращи топлоенергия, жалузи на прозорците, които акумулират топлина и я отдават на сградата, както и стандартни слънчеви панели, които охлаждат или затоплят сградата.
В тази посока се въвеждат технологии използващи отново отдадената енергия от ползвателите на сградата. Технологиите и сградната автоматизация позволяват да се спести до 50% от ползваната енергия на всяка сграда.

 

Енергийна ефективност:

В контекста на световните тенденции за понижаване потреблението на енергия в проекта са заложени редица технологии за енергоефективност:

R

Система за сградна автоматизация

 • Децентрализирана вентилация и климатизация с пресен въздух от фасадата;
 • Използване инертната маса на бетоновите плочи;
 • БМС централизирано управление на слънцезащитата за постигане на максимален ефект;
 • Контрол за управление и мерене на всички инсталации.
R

Стъклени фасади

 •  Последно поколение дабъл скин фасада специално проектирана за Софарма Бизнес Тауърс от KosterLichtplanung, Германия и Reynaers, Белгия;
 •  Отваряемост за естествена вентилация;
 •  Прозрачни стъкла, максимално използване на нефилтрираната дневна светлина;
 •  Развита система за слънцезащита, която намалява максимално соларния фактор R през лятото и го използва през зимата;
 •  Топла фасада, която задържа максимално вътрешната енергия на сградата;
 •  Стъкло по цялата периферия, създаващо усещане за простор;
 •  Максималното остъкляване води до общо намаляване на времето за изкуствено осветление.
R

Зелен покрив

 •  Зеленият покрив играе ролята на филтър. Понижава температурата през лятото и повишава топлоизолационните качества през зимата. Оттук се намаляват енергийните разходи на сградата, а оттам и емисиите на въглеродния двуокис.
 •  Плътните покривни повърхности поглъщат слънчевата енергия и я излъчват в атмосферата.
 •  Озеленените покриви задържат дъждовната вода в растителния и дренажен слой, като в последствие тя се изпарява. По този начин се намалява количеството замърсени води от дъждовната канализация. Увеличават биоразнообразието в градската среда, спомагат за свързването на прашните частици във въздуха и играят ролята на звукова бариера.

location iconМестоположение:

Софарма Бизнес Тауърс е разположена в гр. София, ж.к. „Дианабад“, с лице на бул. „Драган Цанков“ и ул. „Лъчезар Станчев“ в непосредствена близост до КАТ- София, дипломатически мисии, Интерпред и множество обществени и жилищни сгради.

Софарма Бизнес Тауърс е с първокласна транспортна обезпеченост, като ползва преимуществата на трамваен, автобусен и тролеен транспорт. Метростанция „Г. М. Димитров“ е само на 150 метра.

Ситуирана до две основни входни магистрали на града – бул.“Цариградско шосе“ и „Околовръстен път“, което осигурява на бъдещите наематели и посетители лесен достъп от всички части на града и на страната.

Разположена е в югоизточната част на столицата в широкия център.

150 м от метростанция „Г. М. Димитров“

15 минути до Аерогара София

10 минути до централната градска част

Sopharma Business Towers