Арт Рентал отвори новото арт пространство TОWERS Gallery

На 1 март 2014 година в Sopharma Business Towers бе открито новото пространство за изкуство на Арт Рентал. Towers Gallery отваря врати за нови и интересни автори, проекти и събития. Откриването се състоя с подкрепата на Egosi Consultants и Винарска Изба Todoroff и Вива Кетъринг.

Деси Димова, управител на Арт Рентал сподели пред своите гости, от името на целия екип, че тяхната цел е да продължат идеята си за повече достъпност до изкуството и надграждане към едно ново и различно ниво.

Късмет на новото начинание на Арт Рентал пожела Н.Пр. Шаул Камиса Раз- посланик на Израел в България. Той сподели, че изкуството е път за сближаване на различните страни и култури, въпреки кризата и конфликтите между различни страни и народи, всички говорим езика на изкуството и се нуждаем от него.

Сред гостите на събитието бяха хора на изкуството- автори и дейци, представители на бизнеса и светски личности. Всички те се насладиха на прекрасната обстановка на галерията и гостоприемството на домакините, за чиято визия се бяха погрижили от Диа Бижу, опитаха от вината на Винарска Изба Todoroff и откриха своето място за изкуство в пространството на Towers Gallery.

Towers Gallery се намира на партерния етаж на Софарма Шопинг Център с изцяло остъклена част към основната интериорна алея и е разположена на площ от 250 кв.м. Разчупеното арт помещение създава усещането за уют и провокира сетивата за креативност и вдъхновение. Обстановката и разположението на галерията позволяват да се използва за организирането на различни събития, Towers Gallery съвместно с фирма New Acoustic Technologies дава възможност за качествено и професионално озвучаване, също така представя на своите клиенти и автори 24 часово видео наблюдение, благодарение на Авикам ООД. Помещавайки се в модерното пространство на Sopharma Business Towers, галерията на Арт Рентал достига до хората дори и в забързаното им ежедневие, тя дава възможност както на авторите да бъдат близо до публика, така и на хората да отделят по няколко минути от деня си за изкуство.

Арт Рентал вече са добре позната на пазара компания, която показва различния си подход и поглед към изкуството. Арт Рентал е първата компания в България осмелила се да въведе практиката за отдаване на изкуство под наем, което е добре познато и приемано в Европа и по света. Първият проект на Арт Рентал е „ Събудете стените си“, той изкарва изкуството извън познатите стени на обособените за това стандартни пространства и го извежда сред хората.

Следвайки своята посока на развитие, Towers Gallery е пространство което ще излезе извън стандартите за галерия, екипът обещава нестандартни за българския пазар автори, проекти които ще бъдат различни от общоприетите и изкуство много по-близко до всеки. Стените на галерията вече са заети месеци напред, като екипът е планувал вълнуващи автори и изложби.

За повече информация:
Деси Димова
Управител
Моб.тел.: 0899/0885 28 43 75

Николина Михайлова
PR
Моб.тел.: 0887 22 77 94

Дата

мар. 01 2014

Час

8:00 am - 6:00 pm