Виенска кухня

23 ноември 2014 (неделя) от 10:00 до 16:00 ч. (еднодневен курс)

Виенската кухня е кулинарно приключение включващо традиции и иновации. Като единствената кухня в света, именувана на град, който е бил столица на Австро-унгарската империя, във виенската кухня се приплитат ястия взаимствани от Унгария, Чехия, Италия, Румъния и приспособени за вкуса на виенчани. Тази кулинарна история оформя традиционните днес ястия и десерти за Виена.

Присъединете се към нас на този курс за да открием вкусовете на историята и умелите адаптации на съвременните виенски шеф готвачи.

Лектор: Йоана Петрова

Ще приготвим

салата от краставици със заквасена сметана

картофена салата с маринована херинга и червено цвекло

шпецле със сирена

виенски шницел

виенски пастички Естерхази

кайзершмарн – бъркани палачинки със сладко от сини сливи

Линк за закупуване на курса: http://menuschool.bg/kursove/esen-2014/vienska-kuhnja/

Дата

ное. 23 2014

Час

10:00 am - 4:00 pm