Виенска кухня
23 ноември 2014 (неделя) от 10:00 до 16:00 ч. (еднодневен курс)
Виенската кухня е кулинарно приключение включващо традиции и иновации. Като единствената кухня в света, именувана на град, който е бил столица на Австро-унгарската империя, във виенската кухня се приплитат ястия взаимствани от Унгария, Чехия, Италия, Румъния и приспособени за вкуса на виенчани. Тази кулинарна история оформя традиционните днес ястия и десерти за Виена.
Присъединете се към нас на този курс за да открием вкусовете на историята и умелите адаптации на съвременните виенски шеф готвачи.
Лектор: Йоана Петрова
Ще приготвим
салата от краставици със заквасена сметана
картофена салата с маринована херинга и червено цвекло
шпецле със сирена
виенски шницел
виенски пастички Естерхази
кайзершмарн – бъркани палачинки със сладко от сини сливи
Линк за закупуване на курса: http://menuschool.bg/kursove/esen-2014/vienska-kuhnja/