Изложба живопис Иван Узунов

Towers Gallery има удоволствието да Ви покани на официалното откриване на самостоятелната изложба на изключителния автор Иван Узунов!

Иван Узунов е роден в Габрово на 10 юни 1958 година.

Завършва Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ през 1982 година. От 1990 година е редовен преподавател в същия факултет.

В момента е доцент, докторант на самостоятена подготовка (темата на дисертацията е „Подготвителни рисунки в класическата живопис. Адаптация на

технологията на Ел Греко към съвременни материали и условия) и завеждащ-катедра „Живопис“.

От 1991 година работи многократно в Италия, където реализира пет монументални творби в църквите „Мадона де ла Салуте“ – Мазер, „Сан Роко“ – Казоне, „Сан Пиетро е Паоло“ – Кастелло ди Годего, „Мадонна ди Глория“ – Белуно.

Почетен член на сдружение „Казоне арте“, удостоен с позлатен плакет от папския нунций. Член на СБХ от 1989 г. – секция „Живопис“. Реализирал е голям брой самостоятелни изложби – Азоло – Италия, Ещорил – Португалия, Ню Йорк – САЩ и др.

В град София организира самостоятелна изложба за втори път, като предишната е по повод 50-годишния му юбилей и е експонирана в залите на галерията на

СБХ на „Шипка“ 6. Темата на новата изложба на Иван Узунов е „Ренесансът днес“.

Откриването ще бъде на 04-ти март от 19:00 часа в Towers Gallery – ул „Лъчезар Станчев“ №5 (Sopharma Business Towers – партерен етаж), а платната ще може да видите там до края на месеца.

Специален гост на събитието ще бъде пианистката Мария Каракушева.

Любезни партньори на събитието са Domayne Boyar и Beluga.

Дата

мар. 04 2015

Час

7:00 pm - 9:00 pm