Изложба и промоция на песен в Towers Gallery

Галерия за съвременно изкуство Towers Gallery by Art Rental представя изложба на Григор Велев и промоция на песента „Не плачи“ на Ели Раданова и Камен Кацата

Ноти и маслени бои, различни поколения музиканти и художник, галерия в която не наблюдаваш мълчаливо картини… Така ще изглежда откриването на изложбата на художникът Григор Велев и промоцията на новата песен „Не плачи“ на Ели Раданова и Камен Кацата, на което Арт Рентал канят своите приятели, ценителите на изкуството и хубавата музика. Датата е 5 юни 2014г. от 19.00 часа в Галерия за съвременно изкуство Towers Gallery by Art Rental.

Художникът Григор Велев е чудесен академичен рисувач, притежаващ добра фантазия и тънко чувство за хумор. Авторът определено съумява да обогати сюрреалистичния си поглед върху света с по-новите средства на плаката, комикса и дизайна.

Той създава свежи композиции, в които човек, животно и природа хармонично и красиво съжителстват, като от време навреме, странни авторски решения деликатно намекват за бодлите на розите.

Колоритът е чист и ярък, и розовите слонове сякаш ни водят към райската градина. Картините на Григор Велев са като приятели, с които сякаш вече сме били – това е чистия свят на сюрреализма.

Григор Велев е член на СБХА. Има редица самостоятелни изложби и е бил част от проекта на Арт Рентал и Пепси „Събудете Стените Си“. Рисува в стил „Сюрреализъм” и ”Абстракционизъм”, като има картини в България, САЩ , Южна Корея , Италия и Франция.

Чаровната участничка в „Мюзик Айдъл“ Ели Раданова и дуетната и половинка Камен кацата се срещат в проекта „Не плачи“.

Музиката, текста и аранжимента са дело на Венци Дреников , а за видеото са се погрижили момчетата от X future – Любо Цанков и Павлин Табашки.

Ели и Венци се познават от началото на 2013г., а наскоро той и пуска песента, над която работи.

И двамата са единодушни – трябва да я запишат заедно с Камен Кацата. Певицата споделя, че от дете му е фен и иска да пее с него, кани го да чуе парчето и той веднага е спечелен за идеята. Песента е с весело ретро звучене, а Раданова споделя, че любимото и нещо относно текста е, че в него се казват много сериозни неща по забавен начин.

Видеото е направено с много желание и професионализъм от Любо Цанков и Павлин Табашки. Идеята за цялостната ретро концепция и режисура е на Любо, а той самият казва, че е голям купон да се работи с двамата изпълнители и снимачният процес е бил изключително приятен.

Всички замесени в проекта силно вярват, че българската музика има нужда от глътка свеж въздух и са се постарали тази песен да бъде такава.

Участниците в събитието в Towers Gallery ще подарят на своите гости освен прекрасна музика, цветно усещане от картините и награда за един късметлия. Една от картините на художника ще бъде разиграна в томбола и гостът с най-голям късмет ще може да я получи като награда.

Творците ще обединят своите таланти в името на една изпълнена с музика изложба с тема „Синьо небе-чисти мисли“ и цветно представяне на новата и страхотна песен „Не палчи“.

Дата

юли 05 2014

Час

7:00 pm - 10:00 pm