Кулинарни курсове „Меню“ – Екзотична кухня:Китай – 25.05.2016г.

Екзотична кухня – Китай
25 май 2016 (сряда) от 18:00 до 21:00 ч. (еднодневен курс)

Поредица от кулинарни курсове Екзотична кухня:
Китай
Харесвате ли ароматните и необичайно вкусни ястия от древните азиатски страни – творбите на онези източни кухни, които от хилядолетия владеят до съвършенство кулинарното изкуство? Мечтаете ли понякога да разнообразите менюто си вкъщи с екзотичните вкусове на тайландско къри, китайски пролетни рулца, индийско биряни или домашни мексикански тортили?
В поредицата от курсове Екзотична кухня ще се научите как в домашни условия и с достъпни продукти, присъстващи на българския пазар, да приготвяте някои от най-емблематичните ястия от прочутите кухни на Китай, Индия, Тайланд и Южна Америка. Ще се запознаете с продуктите и подправките, типични за големите азиатски гастрономически култури, както и с някои от най-интересните кулинарни техники и начините да се прилагат в кухнята на всеки български дом.

На тези курсове шеф Ивелина Иванова ще ви разкрие основни техники и майсторски тънкости в приготвянето на класически ястия от най-обичаните кухни по света. Всяко от ястията ще бъде приготвено и опитано след това с чаша хубаво вино и ще бъдат обсъждани варианти за продуктите и техниките на приготвяне.
Всеки от курсистите получава цветно ръководство с рецептите и снимките на ястията, които се приготвят.
Лектор на курса: Ивелина Иванова

Ще приготвим: пролетни рулца със сладко-кисел сос, ориз с яйца и зеленчуци по китайски, сочни китайски пелмени на пара със салата от моркови, свинско му-шу, китайски палачинки, пикантни карамелизирани ядки със съчуански пипер
Линк за купуване: http://www.vintageclub.bg/product/ekzotichna-kuhnya-kitay-885

Дата

май 25 2016

Час

8:00 am - 6:00 pm