Кулинарни курсове „Меню“ – Курс „Екзотична кухня: Индия“ – 14 Юни 2016г.

Поредица от кулинарни курсове Екзотична кухня: Индия
14 юни 2016, 18.00ч. – 21.00ч.

Харесвате ли ароматните и необичайно вкусни ястия от древните азиатски страни – творбите на онези източни кухни, които от хилядолетия владеят до съвършенство кулинарното изкуство? Мечтаете ли понякога да разнообразите менюто си вкъщи с екзотичните вкусове на тайландско къри, китайски пролетни рулца, индийско биряни или домашни мексикански тортили?

В поредицата от курсове Екзотична кухня ще се научите как в домашни условия и с достъпни продукти, присъстващи на българския пазар, да приготвяте някои от най-емблематичните ястия от прочутите кухни на Китай, Индия, Тайланд и Южна Америка. Ще се запознаете с продуктите и подправките, типични за големите азиатски гастрономически култури, както и с някои от най-интересните кулинарни техники и начините да се прилагат в кухнята на всеки български дом.

На тези курсове шеф Ивелина Иванова ще ви разкрие основни техники и майсторски тънкости в приготвянето на класически ястия от най-обичаните кухни по света. Всяко от ястията ще бъде приготвено и опитано след това с чаша хубаво вино и ще бъдат обсъждани варианти за продуктите и техниките на приготвяне.

Всеки от курсистите получава цветно ръководство с рецептите и снимките на ястията, които се приготвят.

 

Ястията, които ще бъдат приготвени:
Салата от манго и нар
Самоси със зеленчуков пълнеж и сос райта
Къри риба от Керала
Пиле тандури
Празнично бириани с шафран
Индийски хляб нан

Дата

юни 14 2016

Час

6:00 pm - 9:00 pm