Кулинарни курсове „Меню“ – Курс „Риба и морски дарове 1“
Риба и морски дарове 1 – 7 и 8 юли (вторник и сряда), 18.00ч. – 21.00ч.
За повечето домакини една основна причина да посягат не толкова често към толкова полезните риба и морски дарове е, че те изискват повече обработка и манипулации. Освен това за приготвянето са нужни специфични познания за всяка група риби и други морски твари.
Тук, на курса, ще научите различните начини за почистване, обезкостяване и филетиране на риба. Ще се обсъди кой вид риба по какъв начин трябва да се приготви, за да стане най-сочна и вкусна, както и особеностите на морските дарове.
Ще приготвим:
– Пъстърва със сметана и бадеми
– Знаменитата френска супа буябес
– Риба на пара с лимонов сос
– Ципура с финокио и портокали
– Кефал плакия с орехи
– Пълнени миди с ориз
– Терин от сьомга и скариди
– Сицилианска салата от октопод
Линк за купуване: http://www.vintageclub.bg/kursove-i-obucheniia/kulinarni-kursove/riba-i-morski-darove-1.html