Кулинарни курсове „Меню“ – Курс „Риба и морски дарове“ – 15 и 16.03.2016г.
Риба и морски дарове
15 и 16 март 2016 (вторник и сряда) от 18:00 до 21:00 ч.
За повечето домакини една основна причина да посягат не толкова често към толкова полезните риба и морски дарове е, че те изискват повече обработка и манипулации. Освен това за приготвянето са нужни специфични познания за всяка група риби и други морски твари.
Тук, на курса, ще научите различните начини за почистване, обезкостяване и филетиране на риба. Ще се обсъди кой вид риба по какъв начин трябва да се приготви, за да стане най-сочна и вкусна, както и особеностите на морските дарове.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Ще приготвим:
пъстърва със сметана и бадеми
знаменитата френска супа буябес
риба на пара с лимонов сос
ципура с финокио и портокали
кефал плакия с орехи
пълнени миди с ориз
терин от сьомга и скариди
сицилианска салата от октопод
Линк за закупуване на курса: http://www.vintageclub.bg/product/riba-morski-darove-1-ivelina-ivanova-318