Кулинарни курсове „Меню“ – Френска торта „Прованс завинаги“

Френска торта „Прованс завинаги“ – 11 и 12 юли (събота и неделя), 09.00ч. – 18.00ч.
В този клас от серията „Захарна декорация” всеки от участниците сам ще изработи малка двуетажна торта в рамките на 18 часа за два дни.
Първият етаж ще бъде от ванилено-кокосов блат, пълен с бял шоколадов крем с аромат на лавандула и парченца сочни круши, поширани с шушулки бурбонска ванилия.
Вторият етаж ще бъде направен по уникална японска технология, която запазва текстурата фина и сочна и едновременно с това гъвкава и еластична. Шоколадовият вкус на блата ще бъде съчетан с млечен карамел, чийто аромат ще бъде подсилен от кристалчета пушена сол от Малдон и шоколадов мус с лакрица и портокал.
Тортата ще бъде покрита със специален шоколадов ганаш, който перфектно задържа захарното тесто.
За декорацията на тортата ще бъдат използвани следните техники:
– покриване на двата блата със захарно тесто
– рисуване с хранителни оцветители върху захарното покритие
– моделиране на захарни цветя с тесто за моделиране на цветя, телчета и оцветяване посредством дъстване
– сваляне и пренасяне на скица върху захарна торта
– свободно моделиране и оцветяване на малки елементи
– работа със силиконови шаблони и формички за моделиране
– работа с шаблони за отпечатък работа с шоколад
– шприцоване на малки и големи елементи
– сглобяване на шоколадови фигури
Лектори на курса: Ивелина Иванова и Петя Шмарова, акредитиран международен преподавател към Knightsbridge PME и Patchwork Cutters
Линк за купуване: http://www.vintageclub.bg/kursove-i-obucheniia/kulinarni-kursove/frenska-torta-provans-zavinagi.html

Дата

юли 11 2015

Час

9:00 am - 6:00 pm