Кулинарно училище „Меню“ – Домашен хляб
Домашен хляб
7 и 8 февруари 2015 (събота и неделя) от 10:00 до 16:00 ч.
Никой не може да устои на аромата на току-що изпечен хляб, но за да бъде лека и хрупкава коричката му и нежна и ароматна вътрешността му са нужни малко знания, опит и …магия.
На курса за хляб ще научите основните техники на месене на меко и твърдо тесто с мая.
Ще видите и усетите тайните на месенето и печенето на най-вкусните хлябове в света.
Лектор: Ивелина Иванова
Ще приготвим
- фокача с розмарин
- сицилиански хляб със сушени домати и пармиджано
- френски ръжен селски хляб
- фугас
- шведски пълнозърнест хляб с ядки
- български милинки
- содена питка
- бърз царевичен хляб
- хляб с шампанско и босилек
- ароматна сочна пита с дъх на карамел, коняк и стафиди.
Линк за купуване: http://menuschool.bg/kursove/zima-2015/domashen-hjab/