
Курс „Френско сладкарство с Мик Купър
18 април 2015 (събота), 10.00ч. – 16.00ч. (еднодневен курс)
Мик Купър е успешен шеф-готвач с 22 годишен опит в преподаването на кулинарни науки в най-престижните колежи по хотелиерство и ресторантьорство във Великобритания – Emmanuel Collegе и Clare College в Кембридж, Grimsby Collegе в Гримзби и дългогодишен директор на City College в Норуич.
Заедно с негови съмишленици създават в България през 2009 г благотворителната неправителствена организация Phoenix Inspire, която помага на юноши от “Дом за деца лишени от родителски грижи” в Ново село, като им дава работа и ги обучава в готварство във Phoenix Café в гр. Видин.
Част 1
В 1-ва част на курса ще приготвите Торта “Сент Оноре”/ Gateau St. Honoré Френска сладкарска класика. Торта, която изглежда страхотно и има невероятен вкус. Ще бъде приготвена в класически вариант, но с модерен завършек.
По време на курса ще бъдат използвани техниките за приготвяне на парено тесто (shoux pastry), сладкарски крем (crème рâtissière), многолистно тесто (puff pastry) и работа с карамел (spin sugar)
Всеки ще направи по една торта с диаметър 20 см.
Осигурен е лек обяд с чаша вино.
* Курсовете ще се водят на английски език, като е осигурен превод
Повече информация и записване: http://bit.ly/GQLJrV