Съвместна изложба на три дами в Towers Gallery

Елизабет Христова-Лиса, Милена Христова и Нина Динева разкриват своите вдъхновения с четка и бои.

През юли в галерията за съвременно изкуство Towers Gallery by Art Rental, в тон с летните емоции, ще имате възможност да се насладите на платната на три изключителни дами, които ще ви провокират с много наситеност, плътност на формата, контрасти и голи тела.

Официално изложбата ще бъде открита на 10.07.2014г. от 19.00 часа в Галерия за съвременно Towers Gallery by Art Rental. Изложбата ще продължи до 31.07.2014г. По традиция, екипът на Art Rental ще посрещне своите гости с чаша вино и приятна атмосфера. Галерията се намира в Sopharma Business Towers, ул. Лъчезар Станчев №5.

Елизабет Христова – Лиса е родена в семейство на художници, зад гърба си има стотици произведения, голяма част от които са в частни колекции из цял свят. Творчеството и е съпроводено и с награди, като “Рицар на четката“ на арт център Орхидея. Също така има и редица самостоятелни и съвместни изложби: „Изкуство без граници – 2013“ в хотел Феста София, „Картина от мнозина“ на Арт център „Орхидея“, участие в изложба към проекта „Събудете стените си“, на Арт Рентал и Pepsi и много други.

Милена Христова Милена Христова е родом от град София и е четвърто поколение художник. Израстнала в семейство на творци, което от ранна детска възраст възпитава в нея интерес към изкуството. За нея рисуването е начин на живот. Чувствата и настроенията на хората, както и емоциите, които те изпитват при най-малките, на пръв поглед незначителни моменти от ежедневието, са част от нещата, които я вдъхновяват. Рисува основно маслена живопис, като използва традиционни техники, но без да се ограничава само с тях. Нейни картини участват в частни колекции в САЩ, Европа и Азия, както и в различни проекти в България.

Нина Динева е родена в семейството на известния български художник Илия Бешков. Завършила е моден дизайн през 1996 г. и e работила като моделиер-конструктор, както за межународни фирми така и за собствената си марка „Ха-Да“ – ателие за текстил, кожа, плетиво, бижута и аксесоари. Чрез уникалното съчетание на различните материи, Нина Динева оформя собствен, лесно разпознаваем стил. Нетрадиционни техники, методи и материали, които използва в плетенето, също допринасят за уникалния и почерк. С живопис се занимава от 1 година, като още след първите си споделени картини в публичното пространство е поканена да вземе участие в пленера „Изкуство без граници”.

Дата

юли 10 2014 - юли 31 2014

Час

12:30 pm - 6:00 pm