Тайните на ориза

Тайните на ориза

24 и 25 февруари 2015 (вторник и сряда) от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Истинско изкуство е да превърнеш тези малки зърна с различен цвят и форма в апетитно ароматно ястие със съвършена текстура – нито разварен, нито суров, така че да се топи в устата. Дали на салата, съчетала в себе си вкусове от Ориента, на пухкави “таралежчета”, кремообразно, размазващо сетивата ризото или ориз със зеленчуци по китайски, а защо не и в шоколадов крем – превъплъщенията на ориза са безкрайни. Кой вид ориз е най-полезен, как да го приготвим по най-здравословен и щадящ нежната му натура начин? Кой сорт за какво ястие е подходящ, коя марка да изберем от десетките изложени в супермаркетите? Урокът за ориза ще даде отговор на всички тези въпроси, докато сами приготвяте вкусни ястия с този продукт.

Лектор: Ивелина Иванова

Ще приготвим

  • Ориз със зеленчуци по китайски
  • Ризото с морски дарове
  • Ориз със зеленчуци на фурна
  • Арабски ориз с фиде и ядки
  • Ризото с гъби
  • Арменска оризова салата
  • Таралежчета на пара
  • Шоколадов оризов крем

В края на курса ястията ще бъдат опитани с чаша подходящо класно вино.

Линк за купуваме: http://menuschool.bg/kursove/zima-2015/taini-oriz/

Дата

фев. 22 2015

Час

6:00 pm - 9:00 pm