Тайните на ориза
Тайните на ориза
24 и 25 февруари 2015 (вторник и сряда) от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)
Истинско изкуство е да превърнеш тези малки зърна с различен цвят и форма в апетитно ароматно ястие със съвършена текстура – нито разварен, нито суров, така че да се топи в устата. Дали на салата, съчетала в себе си вкусове от Ориента, на пухкави “таралежчета”, кремообразно, размазващо сетивата ризото или ориз със зеленчуци по китайски, а защо не и в шоколадов крем – превъплъщенията на ориза са безкрайни. Кой вид ориз е най-полезен, как да го приготвим по най-здравословен и щадящ нежната му натура начин? Кой сорт за какво ястие е подходящ, коя марка да изберем от десетките изложени в супермаркетите? Урокът за ориза ще даде отговор на всички тези въпроси, докато сами приготвяте вкусни ястия с този продукт.
Лектор: Ивелина Иванова
Ще приготвим
- Ориз със зеленчуци по китайски
- Ризото с морски дарове
- Ориз със зеленчуци на фурна
- Арабски ориз с фиде и ядки
- Ризото с гъби
- Арменска оризова салата
- Таралежчета на пара
- Шоколадов оризов крем
В края на курса ястията ще бъдат опитани с чаша подходящо класно вино.
Линк за купуваме: http://menuschool.bg/kursove/zima-2015/taini-oriz/