Тайните на ориза
2 и 3 декември (вторник и сряда) 2014, 18.00ч. – 21.00ч.
Истинско изкуство е да превърнеш тези малки зърна с различен цвят и форма в апетитно ароматно ястие със съвършена текстура – нито разварен, нито суров, така че да се топи в устата. Дали на салата, съчетала в себе си вкусове от Ориента, на пухкави “таралежчета”, кремообразно, размазващо сетивата ризото или ориз със зеленчуци по китайски, а защо не и в шоколадов крем – превъплъщенията на ориза са безкрайни. Кой вид ориз е най-полезен, как да го приготвим по най-здравословен и щадящ нежната му натура начин? Кой сорт за какво ястие е подходящ, коя марка да изберем от десетките изложени в супермаркетите? Урокът за ориза ще даде отговор на всички тези въпроси, докато сами приготвяте вкусни ястия с този продукт.
Ще приготвим
Ориз със зеленчуци по китайски
Ризото с морски дарове
Ориз със зеленчуци на фурна
Арабски ориз с фиде и ядки
Ризото с гъби
Арменска оризова салата
Таралежчета на пара
Шоколадов оризов крем
В края на курса ястията ще бъдат опитани с чаша подходящо класно вино.
Линк за купуване на курса: http://www.vintageclub.bg/kursove-i-obucheniia/kulinarni-kursove/oriz.html