Тосканска кухня

29 ноември 2015 (неделя) от 10:00 до 16:00 ч. (еднодневен курс)
За Тоскана са достатъчни две думи – красива и вкусна. Типичните тоскански ястия и десерти са базирани на местни и достъпни продукти, а съвременната кухня неизменно взима от тяхната простотата за да запази традицията и вкуса.
На този курс ще разгледаме тосканската кухня в нейния рустикален вид като приготвим пичи с патешко рагу, пастет от пилешки дробчета върху тосканския хляб без сол и оризова тарта с пекорино, но и ще се вдъхновим от съвременните тенденции като приготвим сладко-кисели скариди със стафиди и десерт със зърна от спелта.
Заповядайте на този курс, за да откриете красотата на Тоскана в нейната храна.

Лектор на курса: Йоана Петрова

Ще приготвим
Сладко-кисели скариди със стафиди и канела
Пастет от пилешки дробчета с аншоа и каперси
Торта ди ризо – орозов тарт с пекорино и черен пипер
Пичи с патешко рагу – ръчно приготвена прясна паста с рагу от патешко месо
Хляб без сол
Торта ди фаро – тарта със зърна спелта и рикота

Линк за закупуване на курса: http://bit.ly/Jwf6B8

Дата

ное. 29 2015

Час

10:00 am - 4:00 pm