Тънкостите на ронливото маслено тесто – 14 юни (неделя), 10.00ч. – 16.00ч.

Ако приготвянето на пръхкаво ронливо маслено тесто ви се струва трудно или се чувствате объркани от множеството му варианти, заповядайте на този курс, на който ще се научите да приготвяте четири основни ронливи теста и два варианта с добавки от пармезан или ядки. Ще обсъдим кои от тестата са подходящи като основа за киш, пай, тарт или бисквити.

Ще се научите как да импровизирате без рецепта за различни плънки и кои са тънкостите на замесването на ронливо тесто на ръка и в кухненски робот.

Всички приготвени на курса печива и десерти ще бъдат опитани с подходящо вино.

Ще приготвим:

– Киш със спанак и козе сирене

– Зеленчуков тарт с моркови, тиквички и бешамел

– Пай с пиле и гъби

– Галет с круши и синьо сирене

– Ябълков пай

– Тарт със сладкарски крем, дребни червени плодове и шоколадов ганаш

Лектор: Йоана Петрова

Линк за купуване: http://www.vintageclub.bg/kursove-i-obucheniia/kulinarni-kursove/t-nkostite-na-ronlivoto-masleno-testo.html

Дата

юни 14 2015

Час

10:00 am - 4:00 pm