Френски макарони
22 февруари 2015 (неделя) от 10:00 до 14:00 ч. (еднодневен курс)
Със своя ефирен вкус и дъвчаща текстура, френските макарони са едни от най-примамливите за осезанието сладкиши, но също така и предизвикателство за тези, които имат желание да ги приготвят у дома. На този курс ще се запознаете с техниката за приготвянето им практикувана от прочутия френски сладкар Пиер Ерме, известен именно с макароните си. Ще се научите на тънкостистите за успешно изпичане, как да импровизирате с различни видове ядки в тестото, как да си направите шоколадови макарони, както и няколко предложения за пълнежи, с които могат да се слепят макаронените черупки.
Потопете се в сладкия и пъстър свят на френските макарони като се научите да ги приготвяте у дома и направете с тях всеки един празник пиршество за вкуса и очите.
Лектор: Йоана Петрова
Линк за купуване: http://menuschool.bg/kursove/zima-2015/frenski-makaroni/